A kosár üres
A kosár üres

Köszönjük, hogy részt vettetek a 2022 májusi Éttermek Éjszakáján!

A 2022 tavaszi kampányunk véget ért, hamarosan találkozunk!

Kutatás: az éttermekbe tavaszra visszatértek a vendégek, a legfontosabb a minőségi vendéglátás


2022. május 12.

Egy március-áprilisi kutatásból kiderül, hogy mennyire változtak meg az éttermezés és az étel házhoz szállítás szokásai a koronavírus-járvány lezajlása után, illetve egy évvel az éttermek újranyitását követően.

A megkérdezettek nagyobbik része (57%) visszatért az éttermekbe a tavaszra, ugyanakkor nem elhanyagolható százalék továbbra is kerüli a tömeget a vendéglátóhelyeken (37%). Ezzel együtt jár az is, hogy megmaradt a házhozszállítási kedv a vendégek körében, a válaszolók 58%-a ugyanannyit rendel házhoz, mint a járvány időszakában. Elmondható így, hogy többen maradtak meg az „otthoni éttermezésnél”, így ez továbbra is fontos tevékenység maradt a hazai vendéglők körében.

Az Éttermek Éjszakája szervezőcsapatának nem reprezentatív kutatásából kiderül, hogy a válaszadók nagy része a családjával és párjával látogat éttermeket (71%-a a válaszadóknak a családot és a párját jelölte társként az éttermezéshez) és jellemzően havonta-negyedévente kerül sor ilyen időtöltésre.

Elenyésző esetben választjuk meg a baráti társaságot egy vacsorához (10%), ami arra enged következtetni, hogy a személyes baráti találkozók némileg visszaszorultak, legalábbis ami a közös éttermezést illeti.

Az emberek csaknem teljes egészében megtervezik, hova térjenek be, 93%-uk tájékozódik előre. Az éttermi akciók jelentősége azonban csökkent, fontosabb lett, hogy milyen minőségű ételt és kiszolgálást kapnak. Az étterem látogatók 67%-a hajlandó magasabb árat fizetni az általa megálmodott minőségért, azonban csak a felüknél döntő szempont, hogy az adott helyen van-e árakció.

Háromnegyedük a közösségi médiában és az éttermi weboldalakon található ételfotók és videók alapján választja ki a „nyertes” éttermet az élményhez. Fontosak a mások által az étteremről kialakított vélemények, legyen szó a véleménygyűtő portálokról, vagy a közvetlen ismerősi ajánlásról.

„Összességében kimondható, hogy a visszatérő éttermi kedv mellett a jó ár/érték arány továbbra is a legfontosabb, az éttermezők hajlandóak magasabb végszámlát is fizetni egy-egy jó élményért és minőségért, mind az éttermi látogatás, mind a kiszállítás esetén is.„ – vonja le a következtetést Balla-Seethaler Tamás, az Éttermek Éjszakájának főszervezője.

Az Éttermek Éjszakája kezdeményezés, amely idén május 26-29. között kerül megrendezésre, kiválasztott, szelektált éttermeket válogatott össze egy éttermi vacsorára, ahol árakciók helyett plusz ajándékokkal kedveskednek a vendéglátóhelyek.


Sajtókapcsolat:

Balla-Seethaler Tamás / Éttermek Éjszakája főszervező
+36209837723
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az éttermek mindent megtesznek a biztonságos élményért, nyugodtan térj vissza egy jó vacsorára!

Mozdulj ki, élvezd a VENDÉGLÁTÁST, csupa nagybetüvel. Most plusz ajándékokkal és Éttermek Éjszakája menüvel!

Iratkozz fel az aktuális híreinkért!

Éttermek Éjszakája 2020-2022.

© 2020. Seethaler Consulting Kft. Minden jog fenntartva.

Fejlesztés: SEETHALER